Inspiration Publikationer

Smygpremiär hos Lions

I slutet av augusti var det smygpremiär hos Lions i Falun. Jag och Magnus var inbjudna för att berätta om den kommande ”Handbok : från rullstolsrobot till människa med mening”. Vi hade pratat på telefon tidigare om ett upplägg på presentationen och innehåll, dessutom är vi båda vana att prata inför folk. Jag kom hem till Mange för att vi skulle tala oss samman innan det var dags för skarpt läge och allt kändes lugnt. Då hände det.

Sommarens sista fjärilar flög in genom den öppna balkongdörren och landade i magen på Mange. ”Så vi börjar med en presentation av oss båda”, sa jag och förklarade vad jag tänkte säga. ”Jag heter Magnus Kindåker…”, började Mange och tystnade. ”Hjälp”, sa han och tittade på mig.

Ibland spelar det ingen roll hur många gånger vi har gjort något. Helt plötsligt så låser det sig, och det kan vara de mest naturliga och enkla sakerna som sitter fast. Vad var koden till mitt bankkort? Hur gammal är jag? Den sistnämnda frågan har jag fått viska till min jämngamla kurskompis under ett prov då jag blev blank i skallen. Min kurskompis stirrade på mig och svarade på sin klingade helsingborgska: ”Men Kääärstin, vi är ju 24!” Jag mumlade ett lättat: ”Tack!” fyllde i ålder och fortsatte sedan med provfrågorna som jag hade koll på.

Så den här gången var det jag som fick komma till Manges undsättning. Vi lade upp strategin om att jag skulle jobba med frågor och påståenden till Mange om sommarfjärilarna var oroliga i magen, eller orden fastnade i halsen. Klockan tickade och det var dags att bege sig till Lions.

”Det var då du berättade för mig att du hade ett handskrivet manus låg i byrålådan”, sa jag och tittade på Mange. Hade jag haft en stafettpinne var det nu jag hade lämnat över den till honom.

”Ja, det stämmer. Det hade legat där länge och jag hade börjat fundera på om jag skulle slänga det”, fortsatte Mange. Sommarfjärilarna hade rumlat runt lite i magen när vi inledde, men nu verkade som de hade flugit ut i sommarnatten igen och Mange började bli varm i kläderna.

Magnus på besök hos Lions i Falun
Magnus på besök hos Lions i Falun FOTO: Kerstin Björsson

Vi berättade om innehållet i handboken. Hur vi arbetat med materialet, var idéerna kom ifrån, vilka som hjälpt till och de tankar och reflektioner som dykt upp i och med arbetets gång. Vi bjöd även på en exklusiv förhandstitt på ett utkast till handbokens omslag och svarade på frågor om utgivningen och hur vi hade tänkt.

Efter middagen var det dags att ta sig hemåt i skymningen medan vi pratade om hur det hade gått, om upplägget och innehållet, samt hur kul det hade varit med en smygpremiär av handboken hos Lions.

Tack Lions i Falun för att vi fick komma och berätta om vårt bokprojekt!

Besök Lions i Falun

 

Vi [Lions] ser som vår uppgift att hjälpa där det bäst behövs, lokalt, nationellt och internationellt. För att kunna göra detta samlar vi in pengar på olika sätt.

Vad Lions Falun gör i 5 punkter

  1. Ger stöd och hjälper till där samhällets resurser inte räcker till genom gåvor och stipendium.
  2. Bekämpar våld och narkotika bland ungdomar.
  3. Deltar i nationella och internationella insamlingsprojekt.
  4. Ger stipendium till ungdomar.
  5. Arrangerar Tipspromenad runt Tisken och Sånger Du Minns tillsammans med Falukuriren.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *