Publikationer

Pressmeddelande för Handbok!

PRESSMEDDELANDE FÖR ”HANDBOK : FRÅN RULLSTOLSROBOT TILL MÄNNISKA MED MENING”

”Vad fan är en CP-skada?” undrade pappa

1973 föds Magnus Kindåker för tidigt och börjar sitt liv i kuvös under det tillfälliga namnet Konrad om han skulle dö. Familjen upptäcker att Magnus beter sig annorlunda och läkarna konstaterar att han fötts med en CP-skada. Sedan den dagen brottas Magnus med vad det betyder för honom. På sin väg i livet har han blivit SM-medaljör i rullstolsdans och kämpat för rullstolsburna personers rättigheter. Hans senaste projekt har varit en handbok om vardagslivet och hur du går från rullstolsrobot till människa med mening.

– Mina föräldrar har berättat mycket om hur det var när jag kom till världen. När läkarna gav dem beskedet om att jag hade fått en CP-skada var pappas reaktion: ”Vad fan är en CP-skada?” och mamma undrade: ”Kommer han kunna gå eller?” Mamma fick också tunga tankar om hur mitt liv skulle bli som ”handikappat barn”, berättar Magnus.

Men Magnus är inte bara född med en CP-skada, han är också en envis och driven person som kämpar för sina och andras rättigheter. Det har gjort honom till SM-medaljör i rullstolsdans, ordförande i den nationella Rullstolsdanskommittén och fått honom att driva igenom ett medborgarförslag om mobilitetsstöd i Falu kommun. Med hjälp av sin personliga assistent började han skriva ner berättelsen om sitt liv. Anteckningarna hamnade i skrivbordslådan och glömdes bort tills han träffade Kerstin Björsson.

– Mange frågade mig om jag kunde hjälpa honom att skriva en bok om hans liv. Jag kollade på det handskrivna manuset, men tyckte att en biografi inte var intressant att skriva. Så efter samtal bestämde vi att det skulle bli en handbok, säger Kerstin.

Magnus och Kerstin är glada över att handboken nu är klar för de som behöver den, de som söker inspiration eller de som bara är nyfikna på hur du kan utvecklas från rullstolsrobot till människa med mening. Det handlar om en vardag som är precis som vanligt, fast ändå helt annorlunda.

– Som ung blev jag kallad rullstolsrobot och har själv sett mig som en automatisk människa, men idag har jag hittat vad som gör mitt liv meningsfullt, säger Magnus.

Handfasta tips och allmän information i hur du kan hantera din vardag varvas med personliga berättelser. Några som bidrar, förutom Magnus, är hans föräldrar, tidigare verksamhetschef Arne Thureson på Borlänges Hjälpmedelscentral och enhetschef Thomas Gardebrand i Örebro kommun, som alla haft betydande roller i Magnus liv.

Boken lanseras officiellt måndag 17:e oktober. 

Handbok : från rullstolsrobot till människa med mening (2016) Tankekraftverk Lay out: Mattias Frisk
Handbok : från rullstolsrobot till människa med mening (2016) Tankekraftverk
Lay out: Mattias Frisk
BESTÄLL BOKEN REDAN IDAG!

 

PRESSKONTAKT

Kerstin Björsson, medförfattare och utgivare för Tankekraftverk, Örebro

Mobil & SMS: 076 – 67 12 766

Email: info@tankekraftverk.se

Webb: http://www.tankekraftverk.se/press

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *