Publikationer

Fortsatta föreläsningsäventyr

25 november var jag och Magnus Kindåker på Mariefredsanstalten och pratade om vår ”Handbok : från rullstolsrobot till människa med mening”. Vi berättade om hur vi träffades under projektet Musik ska Byggas utav Glädje och hur vi fick idén till en handbok. Vi samtalade om handbokens innehåll på teman som känslan av att vara fånge i vardagen, att alltid vara bedömd – inte betrodd på sitt eget ord, samt hur mycket som faktiskt går att genomföra om du bara vill och har rätt stöd omkring dig.

Det var en spännande dag där vi blev väl omhändertagna av personalen, särskilt av prästen Håkan som var vår moderator och ledsagare. Vi höll 3 föreläsningar totalt under dagen och tyckte det var roligt med både interner och personal som kom och lyssnade på vad vi hade att säga. Det var en vänlig nyfikenhet och frågor som kunde vara: ”Kan du [Magnus] använda en surfplatta själv?” eller ”Har du [Magnus] ont i din kropp?”.

På ett av passen var Marie Freij med som både representerade Mariefreds Tidning Måsen och den nya tidningen Gränslöst. Gränslöst är en tidning om rättvisa för alla. Vi är glada för den fina artikeln hon skrev om i Måsen, så vi delar stolt med oss av den!

Artikel av Marie Freij i Mariefreds Tidning Måsen

Vi säger stort tack till Mariefredsanstalten och kultursamordnare Lennart Roos som bjöd in oss till denna dag. Vi tycker också det är roligt att vi fick skaka hand med fängelsechef Mohamed Gulied. Kan vi tänka oss att återkomma? Ja, naturligtvis!

Och dagen till ära så är vi inbjudna till Faluns Funktionshindersråd för att berätta mer om vår handbok. Känns som ett roligt och passade avslut så här i årets sista månad! Dessutom har jag hört det viskas om att vi kommer dyka upp i Laxå nästa år, och vem vet, kanske Örebro. Det ligger ju trots allt på vägen 😉

Vill du ha ett exemplar av ”Handbok – från rullstolsrobot till människa med mening” eller känner någon som borde få sitt livs julklapp? Du kan köpa den HÄR eller beställa den via nätbokhandlare. Är du i Örebro kan du titta in hos Lindhska Bokhandeln eller Din Bok som har exemplar på hyllan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *