Inspiration

Skicka vidare

På midsommarafton vaknade jag vid 05.00 på morgonen. Jag kastade ett öga på min mobil och såg att jag hade fått meddelanden via appen WeChat från en kinesisk kompis. Med ett öga öppet läste jag något om en kvarglömd mobil på ett hotell i Malmö. Jag bestämde mig för att ge mig själv en snooze innan jag tog tag i meddelandet. Så en halvtimme senare började jag läsa meddelandet med två ögon för att försöka förstå vad som hänt.

Min kompis, som jobbar som reseledare, hade haft en grupp kineser på rundresa i Sverige. Hon hade glömt sin mobil på ett hotell i Malmö och undrade om jag kunde hjälpa henne att få tillbaka den. Efter lite meddelande fram och tillbaka stod det klart för mig att hotellet hade min kompis mobil i förvar och de visste att hon försökte lösa situationen. Malmö… Hur tänkte hon där, jag bor ju i Örebro och det är midsommarafton… Tänkte jag för mig själv medan jag började väcka hjärnan till liv.

Men jag skulle själv ner till Skåne med tåget om några timmar för att fira midsommarafton i Klippan hos goda vänner. Kanske var det någon i sällskapet som kom från Malmö och kunde ta vägen förbi hotellet ifråga. Jag messade min kompis som jag skulle till att hon skulle höra av sig när hon var vaken för att diskutera en fråga. Vid 07.30 pratade vi. Var det någon för Malmö? Nja, hon från Malmö hade lämnat återbud i sista sekund. Det var om svärföräldrarna skulle neråt. Hon skulle höra sig för.

Jag satt på tåget neråt och tänkte vidare. Jag kom att tänka på en annan vän som jag har i Stehag i Skåne. Jag ringde till vän nr 2. Nej, de skulle inte förbi Malmö inom kort trodde hon. Men kanske hennes bror kunde ta vägen förbi innan han kom hem till dem, det var ingen direkt omväg för honom. Eller vänta! Hennes man hade en kompis som skulle åka tåg från Malmö och hotellet låg ju vid stationen. Vänta, vi ringer och frågar honom. Så kompis nr 2:s man ringde sin kompis i Malmö och fick bekräftat att han kunde tänkta sig gå förbi hotellet och hämta telefonen. Yes! Nu började vi komma någonstans.

Jag ringde hotellet för att förklara vem jag var i förhållande till telefonen som min vän hade glömt kvar. Personalen hade koll på läget och det var inga problem att det skulle komma förbi en kompis kompis och hämta upp den. De fick mitt nummer om det skulle vara problem. Jag ringde upp kompis nr 2 i Stehag och bekräftade att det var grönt ljus.

Vi började fundera på om vi kunde få telefonen från Stehag till tågstationen i Hässleholm på midsommardagen när jag skulle hem igen. Men vänta, kompis nr 2 kom på att de hade vänner från Hässleholm som skulle komma på besök nu på midsommarafton. Kanske skulle de kunna ta med sig telefonen så kunde jag hämta upp den på vägen till stationen?

Senare kom det ett sms. Sms:et bekräftade att vännerna från Hässleholm kunde tänka sig ta med sig telefonen för att jag skulle kunna hämta upp den på vägen. Jag fick namn, telefon och adress.

Min vän i Klippan som jag hade spenderat midsommarafton hos hjälpte mig i den vilda jakten på mobilen. På vägen till tåget hittade vi adressen i Hässleholm där telefonen skulle finnas för avhämtning. Mycket riktigt så fick jag en telefon i handen efter att jag hade ringt på dörrklockan till den angivna adressen.

Telefon på äventyr

Så nu har jag en telefon som ska följa med mig till Stockholm nästa vecka för överlämning när min kinesiska kompis är där med en ny turistgrupp. Hon kommer till och med få den överlämnad med fulladdat batter.

Vad vill jag ha sagt med denna historia? Jo, att jag tycker det är häftigt att det mesta går att lösa när människor visar god vilja och ställer upp. Telefonen har sannerligen varit ute på ett äventyr och med många goda mellanhänder kommer den att hitta hem igen till sin ägare. Jag tycker det är lite häftigt och jag blir glad när jag tänker på alla människor som engagerat sig och fick detta att hända. Världen är ett gott ställe om vi hjälps åt och visar god vilja. Det känns fint tycker jag i alla fall 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *