Inspiration

Målgång och framgång

Magnus Kindåker ringde mig nyligen och berättade en glad nyhet. Han hade fått Falu kommuns tillgänglighetspris. Motiveringen säger bland annat att:

Han har med sitt stora engagemang och sin envishet visat att ingenting är omöjligt.

Jag blev glad för Manges skull och lite stolt eftersom vår ”Handbok – från rullstolsrobot till människa med mening” också omnämndes i texten. 14 december mottar han priset och jag ska göra en försök att närvara. Det blir andra gången i såna fall jag känner någon som får det priset. Förra gången var det Håkan Johansson 2014, var arbetssätt gav upphov till arvsfondsprojektet ”Musik ska Byggas utav Glädje” och en bok med samma namn.

Det är härligt när vi får ett kvitto eller en bekräftelse på att någon mer också ser det vi kämpar för och arbetar med. Det är inte alltid det händer att någon mer uppmärksammar det vi gör. Ibland beror det på att våra mål och vår strävan är vår egen, eller att det är ytterst privata målsättningar som vi har för oss själva.

Oavsett om det vi strävar för är allmänt känt eller vår egen målsättning så kom ihåg att stanna upp och njuta framgången. Det är så lätt att sätta check på listan för att sedan tuffa vidare med nästa uppgift – jaha, nu var det gjort, då ska vi bara ta tag i resten. Det är många saker kvar på listan som ska göras, så låt oss kavla upp ärmarna och fortsätta.

Om vi bara tittar framåt på allt som ska göras och inte stannar upp för ett ögonblick för att njuta framgången i nuet, då blir det som att springa ett livslångt maraton. En distans som tar slut först när livet tar slut. Vi går aldrig i mål, för målgången är hela tiden i horisonten.

Därför är det viktigt att känna att vi har gått i mål. Vi har sprungit över mållinjen och nu kan vi faktiskt ligga här och hämta andan. Vi kan njuta känslan av att vi gjorde det vi bestämt oss för att göra. Om vi tillåter oss själva att stanna upp och ge oss själva en klapp på axeln, gotta oss i känslan av att vi klarat av det vi bestämt oss för att göra, så tror jag att vi också kommer känna en naturlig motivation till att gå vidare. Förhoppningsvis känner vi oss sugna på nya utmaningen och hitta nya målsättningar, inte tvingade att bita ihop och gå vidare.

En enkel reflektion så här en söndagskväll då jag påminner mig själv om vad jag har åstadkommit den sista tiden, istället för att bara stirra på allt som står på framtidens agenda. Tid till eftertanke gör själen gott 🙂 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *