Energi

Kurera mera

Denna vecka har dålig sömn och förkylning tagit det bästa av mig. Nu är det på bättringsvägen och även om jag liksom de flesta andra människor inte gillar att vara sjuk, så fann jag mig tacksam. Förkylningen fick mig att inse varför jag har sovit dåligt över en period. Vakentid 01-03 under nätterna under perioden då levern jobbar enligt den kinesiska kroppsorgan-klockan. Jag har inte heller haft samma lugn och ro i kroppen över en period. Levern har inte producerat det lugnande oxytocinet som den ska göra när det är i gott skick. Har du druckit alkohol och vaknar denna tid på natten? Det är helt enkelt levern som är lastad i avgiftningsarbetet och håller dig vaken, enligt detta sätt att förklara kroppen.

När den första kittlingen i bihålorna kom, mitt omisskännliga tecken på en förkylning, började jag högdosera med C-vitamin för att försöka häva skiten. Men sömnbrist skapar dålig form så förkylningen fick fäste i mig. Så jag acceptera läget och fortsatte högdosera C-vitamin för att åtminstone göra processen kort. På det har jag lagt på Oregano-olja för att inte ge bacillerna en chans, plus att jag har träffat en person med halsfluss denna vecka. Oregano-olja är naturens eget penicillin och det fina är att det inte har penicillinets biverkningar. Nyfiken? Sök så kommer du hitta intressanta historier om oreganoolja och halsfluss som här.

Fast jag blev förkyld så sov jag helt plötsligt som ett barn igen. Vad hade jag gjort annorlunda? Jag tog fram Näringsmedicinska Uppslagsboken och läste på om C-vitamin igen. Människor är ett av de däggdjuren som inte kan producera egen C-vitamin så det behöver vi tillföra utifrån, genom till exempel mat. Ett vitamin som är essentiellt för många processer i kroppen och bygger vårt immunförsvar. Levern är ett nyckelorgan för C-vitamin. Tidningen Kurera har hela artikeln från boken publicerad, läs om du är nyfiken.

Så nu fick jag alltså sova gott igen på C-vitamin. Nöjd med mitt detektivarbete hade jag knäckt gåtan och skrattade gott åt att jag hade fått en förkylning på halsen som löst min situation. Inget ont som inte har något gott med sig heter det ju. Mest nöjd av allt är jag när jag förstår mer och mer om vad min kropp försöker säga till mig, och jag kan göra något åt det. Hade jag levt för länge sedan hade jag nog börjat sladda in i vad som skulle stämplas som häxerier och jag hade fått det varmt om öronen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *