Utveckling

Kli i kroppen

De första veckorna i januari kallas för oxveckorna. Alla helger har passerat. Den första initiala lyckan och peppen över nytt och nya möjligheter har börjat lugna sig. Ledigheten blir till måndag och så tar börjar det rulla. Utanför fönstret gasar och bromsar bilar i pulsen till trafikljusen. Månaden är lång. Mörkret kommer vara mörkt ett tag till och januari kan inte bestämma sig om det ska vara vinter eller en spirande känsla av vår. Gneta vidare och ta tag i vardagen.

Och någonstans så kliar det. Det kliar i sinnet och kittlar i lusten. Men lusten till vadå? Vända upp och ner på livet. Ryck upp dig med rötterna och gör något du aldrig vågat drömma om. Men vad är det jag aldrig vågat drömma om? Eller vet jag vad jag vill hugga tag i, men tiden har inte riktigt mognat för det än? Och det gäller att koppla på tålamodet.

Jag lyssnar på Queens ”I want to break free”. Om och om och om igen. En låt som blir mitt mantra och min meditation. Hur kommer vägen vidare att visa sig? Successivt lättar dimman även om sikten ännu inte är klar. I veckan som var började jag ana horisonten. Jag gick till botten med en fråga och jag kom till botten. Där fanns inget mer att hämta. Det var fridfullt. Inga mer funderingar på något som inte var. Gå vidare.

Att lämna det som inte var bakom sig, då blir nästa steg att gå vidare i det som är. Jag ser så många scenarion. Vilket är min väg? Det kliar i kroppen. Kliet vill ha svar nu. Vill stövla vidare med sjumilasteg. Tålamod, säger förnuftet (eller om det är intuitionen som pratar?). Kliet i kroppen är trött på tålamod, vill sparka in innovationens och förändringar planet Uranus i sin nästa övergång, så det kan bli lite action.

Förändring och utveckling kommer. Snart, men inte än. Jag kliar på kliet, ett myggbett som inte vill lugna sig. ”This too shall pass” muttrar jag för mig själv. Jag spelar om Queen igen och igen, låter sinnet vila i tonerna om frigörelse. Dimman kommer ligga kvar ett tag till och än har mörkret inte lättat.

Var leder vägen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *