Inspiration

En tankeström

Inom surrealismen finns ett sätt att skriva som kallas ”stream of consciousness” eller medvetandeström. Det är tänkt att sättet att skriva ska påminna om hur hjärnans tankeström ser ut i vårt dagliga liv. Hur många tankar far egentligen genom huvudet under loppet av en minut och hur stringenta är de? Har du någon gång funderat på ett par skor du tänkt att köpa och så hoppade hjärnan in i tankar om Göteborg där du såg och Göteborg är ju såna där kex som dansen, vad var det som de hette nuigen, just det ja, det var ballerina… Och så fortsätter tankar gå, utan punkt, kanske med kommatecken på olika ställen.

Jag tänkte att det skulle bli ett inlägg där jag bara följer tråden som hjärnan börjar följa och tanken är att jag inte ska trycka på delete-knappen att justera hur tankarna går, utan bara följa flödet och se var fingrarna tar mig för det känns litegrann så i livet just nu, att jag bara flyter för att se var strömmen ta mig, liggandes på rygg i vattnet och kollar på himlen medan forsen för mig medströms, lite nyfiken på var strömmen tar mig och utan att själv ha ett tydligt mål för ögonblicket. När jag tänker på ögonblick så tänker ha på Eckhart Tolle och hans ord om att det enda som finns är nu, bara nu hela tiden, varje ögonblick som byts av nästa ögonblick likt pärlor på ett band som radar upp sig, ungefär som ett radband, varför har jag så sällan på mig radband nuförtiden? Det brukar vara någon som alltid finns om handleden, i och för sig har det varit lite bökigt med vinterkläder och ryggsäcken som känns som att de kommer emot och så vill jag inte slita ut armband, eller töja snörena för mycket, även om jag om jag skulle vilja använda min favorit mer som jag fick av Betty för en två år sedan, det är så vackra snidat i spökträ med träkulor som skiftar i färg allteftersom jag bär dem och träkulor påverkas av huden. Just det, jag behöver fixa mer bodylotion, skit också att det inte finns den jag vill ha i min vanliga matbutik utan att det är på särskilda ställen eller skicka efter, hm, undrar vilket ställe jag ska efter den från, hämta på Ica eller få hemleverans direkt på dörrhandtaget, det är ju rätt skönt att bara ha det på dörren liksom, men jag undrar hur alla postbud kommer in i alla byggnader som har koder eller är låsta? Finns det någon universalkod eller universalnyckel som funkar till allt liksom och vad händer när en sån kommer på vift? Fast det är ju väldigt lugnt i trapphuset när jag tänker efter, det är väl tisdagar när jag jobbar borta som de brukar städa det, för jag har inte sett trappstädarkillen på länge, jag blev väldigt förvånad när jag gick igenom trappgången vid centralen och han stod där med Vakttornet och jag kände igen honom och hejade och han hejade tillbaka, han är ju väldigt trevlig när jag pratar med honom, det är sånt jag tycker är lite spännande ibland, vilka personer är mer än vad jag ser och möter i olika situationer liksom, komplexa varelser är vi ju alla mer eller mindre liksom, hoppas verkligen de soppar upp gruset snart också, alla som städar kommer nog tycka det är skönt eftersom det blir mindre skit som följer med in, jag tyckte i alla fall det var skönt när vintersäsongen med grus och slask var över under den tiden jag hade kombitjänsten med städ i butik, det var tider och vad klockan går, vad var det nu jag tänkte att jag skulle göra? Just det ja.

Att flyta med tankeströmmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *