Inspiration

De ä bare å åk”

Tryck på knappen.

”Om du väntar tills du blir redo, så kommer du vänta hela livet.”Jag funderar på budskapet som flimrade förbi på Instagram. Är det så att om vi väntar på att agera tills vi är redo, då har livet redan passerat förbi och det kanske är för sent för vad än vi nu har väntat på? Det perfekta ögonblicket är jag skeptisk till. 

Det perfekta ögonblicket finns, men de dyker bara upp när vi minst anar det. De kommer inte hur väl vi än planerar för dem, det är åtminstone min erfarenhet. Försöker vi rigga för att något ska bli perfekt så kommer vi sannolikt att bli besvikna. Vi kan rigga för att situationen ska bli så bra som möjligt, men perfekt? Då riskerar vi att missa målet. 

Om vi lägger fokus på att något ska vara perfekt, då är risken att vi fokuserar på just perfektion och blir besvikna. Istället för att bara vara i stunden och njuta av den. Så frågan är om detsamma gäller för att vara redo? 

Ja, det finns definitivt stunder då vi bara borde trycka på knappen och köra om vi tror och vill det vi gör. Väntar vi tills vi är redo är risken att det alltid dyker upp någon mer talang som jag borde mästra eller livsviktig grej att skaffa. På samma vis som det är bättre att lägga energi på att vara i ögonblicket, istället för att fokusera på att det borde bli perfekt, så kommer vi sannolikt aldrig bli kompletta människor med perfekta förutsättningar. 

Det betyder inte att vi måste kasta oss ut i intet om vi inte vill.Men behöver vi rigga och förberedda oss fullt så mycket som vi tror? Ofta är det utmed vägen som vi lär oss som mest, när vi sitter i frågorna och situationerna som behöver en lösning. Kanske hade vi kunnat förbereda oss för situationen, eller inte. 

Allt blir inte alltid som vi tänkt oss, men det brukar bli bra ändå. Så att gå och vänta på att bli redo, är det som att vänta på det perfekta ögonblicket, innan vi agerar? Kanske det. Jag tror att lärdomen finns i att mer ofta än vi tror så ”de ä bare å åk”.

Tryck på knappen.
Tryck på knappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *