Musik ska Byggas utav Glädje

Musik ska Byggas utav Glädje var ett arvsfondsprojekt som Sensus studieförbund drev, vars syfte var att skapa möjligheter för ungdomar och unga vuxna med funktionsnedsättning att få en möjlighet att utvecklas och stärkas i sin person och motorik genom musicierande.

Projektet tog fram en bok och en film. Materialet hoppas vi ska inspirera till verksamhet och musikglädje, verka argumenterande för vikten av musik ur ett personligt och samhälleligt perspektiv, eller fungera pedagogiskt för den som arbetar inom eller funderar på att arbeta med musik. (Eller för dig som bara är nyfiken i största allmänhet!)

Boken handlar om musik, metodik, pedagogik och personliga tankar. Möt Håkan, musikpedagogen som sa ja och tänkte att vi provar. Få en inblick i vad som rör sig i huvudet på deltagarna i verksamheten. Hur känns det att öva till sin egen omstämda röst? Vad har musiken gjort för mig och går det verkligen att skapa musik om jag bara kan röra mina tummar och pekfingrar? Finns att beställa mot produktionspris alternativt ladda ner som kostnadsfri PDF-bok.

På YouTube kan du se klipp från arbetet med projektet. Vi har ett begränsat antal DVD-filmer med hela Musik ska Byggas utav Glädje som vi gärna skickar ut till dig som vill inspireras och du betalar bara portot. Hör av dig till info@tankekraftverk.se för beställning och mer information.

Författare: Kerstin Björsson

Utgivare:Tankekraftverk

Utgivningsår: 2018 (tidigare utgiven 2015 via Sjuttonde förlaget)

Fri nedladdning av boken som PDF: Musik ska Byggas utav Glädje

11 augusti, 2016